“Maak je geen zorgen. Dit vind ik leuk werk.” “Ik vind je lief, mams.” “Ik jou ook,” antwoordde ze en haar ogen gleden weer over mijn lichaam. Ik leunde dichterbij. Ik legde mijn rechterhand op haar rug en gaf haar een kusje op haar linkerwang. Mijn hand wreef over haar omderrug. “Misschien moest ik er maar mee ik stoppen, voor vandaag,” besloot ze “Morgen is er weer een dag.” Ik gaf mijn moeder een dankbare glimlach en stond op. Ik bood haar mijn hand aan en trok haar overeind, zodat ze naast me kwam te staan. Maar Mams raakte uit balans en ze viel bijna om. Snel greep ik haar bij haar heupen en trok haar overeind, onze gezichten waren plotseling vlak bij elkaar. “Ik denk dat ik een beetje onhandig word, op mijn leeftijd,” grapte ze. “Je bent helemaal nog niet oud, moeder,” verzekerde ik haar, met mijn arm nog steeds stevig om haar heupen. “Soms voel ik me best wel oud,” klaagde ze. Ik klemde mijn arm heel stevig om haar heupen, en mijn vingers zakten naar haar ronde billen. “Je voelt anders helemaal nog niet oud aan,” grapte ik. “Oh stop daarmee, jij deugniet!” lachte ze, en gaf mijn linkerarm een speelse klap. “AU!” riep ik overdreven, en gaf mijn moeder een vrolijke grijns. Ik liet de heupen van mijn moeder los en gaf een klap op haar billen. Het was een behoorlijk stevige klap want ik hoorde een kletsend geluid, toen mijn hand op haar bil sloeg. “Hé…!” riep Mams, en haar hand ging meteen naar de plek waar ik haar had geraakt. Haar mond viel wijd open en ze kreeg een verbijsterde blik op haar gezicht. Ik lachte. “Je begon er zelf mee, mams.” “Nou, zo is het wel genoeg. Ik heb al pijn in mijn rug, en het is niet nodig, om ook nog eens pijn in mijn billen te krijgen,” zei mijn moeder goedmoedig. Mams begon met het oppakken van de resterende plantjes om ze naar de schuur te brengen. Ik stond achter haar, mijn ogen gericht op haar achterkant, terwijl ze voorover boog. Mams hief haar hoofd op en keek achterom naar mij, een bak met stekjes in elke hand. “Blijf je naar mij staan staren of help je me even, om dit spul naar de schuur te brengen?” plaagde ze. “Allebei!” antwoordde ik en pakte haar tuingereedschap bij elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *